VÅRE VERKTØY
Vårt hovedfokus er å legge til rette for å bruke tiden mellom oppfølgingssamtaler på best mulig måte. Vi tilbyr både kartleggingsverktøy, og et bredt utvalg av mestringsverktøy, rettet mot vanlige psykiske helseutfordringer.
BIDRAGSYTERE
Torkil
Berge
Ingvard
Wilhelmsen
Arne
Repål
Verktøyene våre er utviklet i samarbeid med noen av landets fremste spesialister.
BIDRAGSYTERE
Assistert Selvhjelp kombinerer nettbaserte verktøy, selvhjelp og veiledning. Veiledet Selvhjelp er en dokumentert effektiv behandling for utfordringer som stress, angst, depresjon, selvfølelse og søvnproblemer.
Verktøyene våre er utviklet i samarbeid med noen av landets fremste fagpersoner.
KURS OG GRUPPER
Assistert Selvhjelp tilbyr verktøy som brukes i undervisningsbaserte kurs og behandlingsgrupper. Dette kan hjelpe tjenester med å strukturere sine tilbud.
Introkurs innebærer vanligvis mer undervisningsbaserte samlinger med generelle tema, og har kortere varighet og mindre omfang enn behandlingsgrupper.
Behandlingsgrupper innebærer vanligvis 4-6 strukturerte samlinger der et begrenset antall faste deltakerne kan lære om spesifikke tema og delta i erfaringsutveksling og dialog.
Utnytt tiden mellom samlinger på en meningsfull måte.
KARTLEGGING OG MÅLING
Assistert Selvhjelp tilbyr et utvalg av kartleggingsverktøy og målinger som er tilpasset psykiske helseutfordringer. Dette kan bidra til å evaluere symptomer, fremgang og behandlingsbehov – fra oppstart til avslutning.
Min Livssituasjon
Dynamisk spørreskjema på om livssituasjonen som sivilstatus, jobb, sykemelding og barn.
Mine Ressurser
Et kort spørreskjema om ressurser og ønsker/preferanser for behandling.
Mine Symptomer
Inneholder GAD-7 og PHQ-9. GAD-7 måler symptomer på angst. PHQ-9 måler symptomer på depresjon. Målingene er blant de mest brukte i verden for angst og depresjon.
Mine Utfordringer
Et kort spørreskjema på som kan si noe om hva individet er plaget av og hvilke verktøy som kan passe.
Sjekk inn
Måle fremgang og generell utvikling. Det inneholder 4 spørsmål der bruker vurderer dagsform, sosialt liv, aktiviteter og livskvalitet.
Sjekk ut
Måler behandlingsallianse. Inneholder 4 spørsmål der bruker skal vurdere siste møte, relasjon til behandler, opplevd enighet om mål og opplevd enighet om metode.
HER FINNER DU ASSISTERT SELVHJELP
Assistert Selvhjelp tilbys nå i 130 norske kommuner som dekker tjenestetilbud til over 4 millioner mennesker.