NETTBASERTE PROGRAMMER

… basert på metoden veiledet selvhjelp.

FÅ BEDRE SELVFØLELSE

MESTRING AV
PERFEKSJONISME

MESTRE EKSPONERING

FÅ BEDRE SELVFØLELSE

MESTRE EKSPONERING

MESTRING AV PERFEKSJONISME

FÅ BEDRE SELVFØLELSE

MESTRE EKSPONERING

MESTRING AV PERFEKSJONISME

TILBAKEMELDINGER

«Det var veldig tydelig og lett forståelig. Fin variasjon mellom å lese, å se/høre og gjøre.»

«Veldig bra avklaring angående hvilken type angst en har, dette var veldig godt beskrevet. Jeg trodde før at jeg hadde panikkangst, men har lært at det er sosial angst.»

«Det var så GODT å sitte og lese! Jeg følte meg ikke så rar lenger, programmet normaliserte.»

«Likte at det er lærerikt, på en måte slik at basiskunnskapene bak angst er enkle å forstå. Liker også de varme ordene underveis godt.»

«Jeg kjenner meg så ekstremt igjen i eksempler, det er tillitsvekkende og betryggende og gir et slags håp.»

«Programmet har mye humor, det gjør at man slapper mer av, blir ikke så farlig.»

«Jeg likte godt Quiz-delen som ble uhøytidelig, morsom og opplysende. Jeg fikk repetert stoffet.»

«Jeg likte at det var aksept innover, fokus utover. Det med fokus utover er veldig virkningsfullt for meg.»

«Oversiktlig og lærerikt. Litt humor er positivt. Kjekt med quiz på slutten.»

«Enkelt og greit å gjennomføre. Gode eksempel som viser utfordringene godt.»

 «Konstruktiv læring. Gjenkjennelige situasjoner. Takk!»

«Det er mange som ikke vet at det finnes et slikt program som virkelig skulle hatt det!»

FORDELER

OFTE STILTE SPØRSMÅL

De nettbaserte programmene inneholder øvelser, oppgaver og informasjon fra evidensbaserte metoder som kognitiv terapi, meta-kognitiv behandling og ACT. Hvert av programmene består av 6 deler, med korte målinger før og etter programmet er gjennomført. Hvis du fyller ut målingene kan du selv følge med på hvordan du har det, hver gang du har logget inn.

Programmene for Angst, depresjon og søvnvansker er laget av to norske psykologer, Aksel Inge Sinding og Oskar Blakstad. Deler av programmene er basert på arbeidsbøker laget av Molde Kommune, som vi har fått lov til å bruke. Programmene er gjennomgått av en rekke fagfolk og endres fortløpende hvis vi får beskjed om feil eller mangler. Programmene for stress/belastninger og bekymringer/GAD er laget av MSc i Psykologi Emily Hill, Psykiatrisk Sykepleier Alf Magne Andersen og Psykolog Oskar Blakstad.

De fleste som bruker Assistert selvhjelp får en unik kode av en helsetjeneste. Ansatte i helsetjenestene får tilgang til en nettside der de kan lage tilgangskoder til programmene. Med få klikk lages en ny kode, som gis til den som skal bruke programmet. Brukeren går så til AssistertSelvhjelp.no og legger inn koden i feltet midt på forsiden. Når han eller hun har logget inn med koden sin, vil de starte med litt karlegging, og få tilgang til innholdet i det programmet som den ansatte mente passet best.

Det krever ingen installasjon av programvare eller integrasjon med andre systemer for å komme igang. Du trenger bare tilgang til internett.

Les mer om hvordan det fungerer her

Selv om vi ikke lagerer noe informasjon som kan identifisere den som bruker programmene, er det to tilfeller hvor det er aktuelt å snakke om personvern:

1. Dersom man får koden av en virksomhet, så kan virksomheten lagre koden sammen med informasjon som identifiserer personen som bruker koden i sine systemer. Dette gjøres fordi fagpersonene i virksomheten kan få tilgang til dine registreringer, hvis du velger å dele dette med dem første gang du logger inn. Rapporten for fagpersoner viser bare koder fra virksomheten som har delt dem ut, og den viser ingen personinformasjon. Her vil det være mulig for fagpersonen å forberede oppfølgingssamtaler, ved å følge fremgangen i programmene, se resultater på kartlegging og spørreskjemaer som er utført og lagret i hver kode. Dette kan være veldig nyttige opplysninger for de som skal følge opp for å kunne hjelpe og støtte på best mulig måte. Fagpersonen får ikke se noe som ikke er tilgjengelig for den som bruker kode.

2. Dersom en privatperson kjøper tilgang, kan man være helt anonym ved å ikke krysse av for at man ønsker kvittering for kortbetalingen. Bankkortet som brukes i betalingen anonymiseres i kjøpsløsningen (Stripe.com). Det er derfor ikke mulig for Assistert selvhjelp å finne ut av hvem som har kjøpt eller bruker programmene.

Vi bruker en metode som kalles pseudononymisering ved at personer som bruker programmene logger inn med en unik, tilfeldig kode, bestående av tall og bokstaver for å få tilgang. Ingen data som kan identifisere personer lagres hos oss. Assistert Selvhjelp har dermed ikke tilgang til noen opplysninger som kan identifisere en person.
Den vanligste måten å få en slik tilgangskode er via helsetjenester som kjøper pakker med programtilganger og tilbyr dem videre til sine brukere.

Ellers kan man som privatperson kjøpe program her.

For å få tilgang til programmene trenger du en tilgangskode. Den vanligste måten å få en slik tilgangskode er via helsetjenester som kjøper pakker med programtilganger og tilbyr dem videre til sine brukere. På denne måten får mange kode gratis når de henvender seg til offentlige lavtelskertilbud i Norge som rask psykisk helsehjelp, fastlegen eller andre psykiske helsetjenester.

Dersom din kommune eller helsetjeneste ikke tilbyr Assistert Selvhjelp er det mulig å kjøpe tilgang direkte som privatperson, men vi vil gjøre oppmerksom på at effekten er best for de fleste når programmene gjennomgås med noen ukers samtidig oppfølging av en fagperson.

Hvis du skal gå gjennom et av våre programmer begynner du på forsiden til AssistertSelvhjelp.no. Ved å legge inn tilgangskoden i kodefeltet og trykke «OK», får du tilgang til innholdet i det programmet som den som skal følge deg opp mente passet best for deg.

Det krever ingen installasjon av programvare eller integrasjon med andre systemer for å bruke våre programmer. De fleste kan komme i gang kort tid etter bestilling.

Du kan kontakte oss ved hjelp av vårt kontaktskjema her.